Gra fanowska a darmowa licencja.

Wolne dyskusje na każdy temat.

Gra fanowska a darmowa licencja.

Postprzez RabbitStudioTv » 09 Kwi 2016, 15:38

Witam
Chciałem stworzyć fanowską produkcję na silniku Unity3D 5.
Jak to wygląda na darmowej licencji?
Gra zostanie udostępniona za darmo.
Będę wdzięczny jak ktoś mi jasno wytłumaczy co mogę na darmowej licencji :)
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Marcin
RabbitStudioTv
 
Posty: 1
Rejestracja: 09 Kwi 2016, 15:29
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Gra fanowska a darmowa licencja.

Postprzez Marcel18 » 09 Kwi 2016, 19:13

Jak mnie słuch nie myli, to mogę powiedzieć, że jak się zarobi ponad 100tyś $ rocznie, to trzeba kupić wersje PRO, bo ogółem można zarabiać w tej darmowej wersji, ale oczywiście z limitem :D. Wersja darmowa ma to do siebie , że jak się włącza grę, to zawsze jest znaczek unity z napisem "Powered by Unity" czy coś podobnego, no a wersja PRO ma to usunięte(jak się nie mylę :p). Jeżeli dobrze czytałem, to też wersja PRO ma ulepszone cienie? Tzn. więcej opcji jest, no a w wersji darmowej trzeba "wypalać". Dla przykładu: Rozstawiam sobie drzewka obok siebie i pomniejszyłem jedno z nich i postawiłem obok tego dużego drzewa. No i tak patrzę na te małe drzewko i coś mi tu nie gra, bo jest całe czarne. Zatem istnieją dwa sposoby na to: 1.Jeżeli posiadam wersje pro, to mogę ten błąd naprawić. 2.Jeżeli wersje darmową, to nie zostaje mi nic innego, jak tylko je usunąć i postawić w innym miejscu :). Jeśli się w czymś pomyliłem, to niech mnie Koledzy z forum poprawią, bo Oni są już obeznani z Unity :p. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Marcel18
 
Posty: 45
Rejestracja: 20 Mar 2016, 21:59
Miejscowość: Lubliniec
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Gra fanowska a darmowa licencja.

Postprzez wassely7667 » 31 Paź 2022, 10:01

Marcel18 napisał(a):Jak mnie słuch nie myli, to mogę powiedzieć, że jak się zarobi ponad 100tyś $ rocznie, to trzeba kupić wersje PRO, bo ogółem można zarabiać w tej darmowej wersji, ale oczywiście z limitem :D. Wersja darmowa ma to do siebie , że jak się włącza grę, to zawsze jest znaczek unity z napisem "Powered by Unity" czy coś podobnego, no a wersja PRO ma to usunięte(jak się nie mylę :p). Jeżeli dobrze czytałem, to też wersja PRO ma ulepszone cienie? Tzn. więcej opcji jest, no a w wersji darmowej trzeba "wypalać". Dla przykładu: Rozstawiam sobie drzewka obok siebie i pomniejszyłem jedno z nich i postawiłem obok tego dużego drzewa. No i tak patrzę na te małe drzewko i coś mi tu nie gra, bo jest całe czarne. Zatem istnieją dwa sposoby na to: 1.Jeżeli posiadam wersje pro, to mogę ten błąd naprawić. 2.Jeżeli wersje darmową, to nie zostaje mi nic innego, jak tylko je usunąć i postawić w innym miejscu :). Jeśli się w czymś pomyliłem, to niech mnie Koledzy z forum poprawią, bo Oni są już obeznani z Unity :p. także jeśli coś mi nie wyjdzie, mogę się pobawić w wolnym czasie https://kasynahub.com/deposit-method/paysafecard/ Pozdrawiam :)

dzięki za pomocną odpowiedź
wassely7667
 
Posty: 3
Rejestracja: 13 Maj 2022, 11:46
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Wróć do Off-topic

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości